AdaNtizen Tnya PulteriSarah Apa DlaAkan Buat KlauSuami Prtahankan Orang YngDia Sman. Ini Jwapan Bliau

Kuala Lumpur – Pelakon, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin atau lebih dikenali sebagai Puteri Sarah, memfailkan s.aman di M.ahkamah Sesyen di sini terhadap seorang wanita.

Menerusi siaran langsung saluran televisyen Astro, hlive, pelakon itu berkata, t.indakan s.aman dibuat kerana t.indakan wanita tersebut menyebabkan m.aruahnya terc.alar.

Menurut Puteri Sarah, i.su itu tidak akan berlarutan jika beliau tidak diganggu pihak ketiga yang terus menc.abar.

Sebelum ini saya ada kongsi di Instagram, pihak berkenaan menc.abar dengan menyatakan bila nak sa.man, cepat sikit, suruh peguam kau buat kerja, kitorang dah melu.at.

Jadi inilah harinya, saya failkan dua s.aman, saya buat untuk diri dan keluarga saya, sampai bila nak kena pijak, sampai bila. Insya-ALLAH, lepas ini sesiapa yang nak menyo.ndol, mungkin boleh lebih berhati-hati,” tegasnya.

Selama ini, beliau berkata, sudah ada niat untuk bertindak tetapi ketika itu dia masih memikirkan kesan yang akan dihadapinya termasuk natijah terhadap perkahwinan serta keluarganya.

Katanya, timbul perasaan was-was dan ragu-ragu dengan hala tuju yang akan diambil.

Bagaimanapun selepas pulang dari umrah dan menunaikan solat ist.ikharah, Puteri Sarah yang pernah berlakon dalam filem Lu Fikirlah Sendiri DeMovie dan drama Sabarlah Duhai Hati itu mendapat suatu kekuatan selain dibantu oleh peguam.

“Saya buat semua ini bagi memperjuangkan perkahwinan dan hak saya. Sudah ambil orang punya, duduk diam-diam. Jangan ambil orang punya, kemudian nak canang sana-sini dan k.acau keluarga serta orang sekeliling,” katanya.

Dalam s.aman berkenaan, Puteri Sarah diwakili peguam, Datuk Akberdin Abdul Kader, Umi Kartini Abd Latiff dan Siti Natasha Basheer Hassan.

Sementara itu, Siti Natasha berkata, s.aman difailkan pada 16 Jun lalu dengan menamakan Faghira Fatini Kazaruddin selaku defendan tunggal. Menurutnya, s.aman berkenaan telah diberi melalui serahan tangan dan penerimaan diakui sendiri oleh defendan.

Selain itu, katanya, defendan juga sudah menerima perintah in.juksi interim, pada Selasa dan menfailkan satu t.indakan berhubung gang guan di m.ahkamah sama.

“P erintah in.junksi interim ini bagi menghalang defendan, ejen-ejen defendan atau wakil yang mempunyai kaitan, hubungan, p.roksi daripada mengganggu atau mengeluarkan sebarang kata-kata yang berunsur gangg uan, u.gutan, a.ncaman dan atau ha.sutan suami Puteri Sarah plaintif, iaitu Mohd Syamsul Mohd Yusof, ahli keluarga dan beberapa pihak lain.

“Ia sama ada secara lisan, tulisan, mesej elektronik, kenyataan di media sosial termasuklah Facebook, Instagram dan Twitter,” katanya.

M.ahkamah menetapkan pengurusan k.es seterusnya pada Isnin depan.

Netizen Tanya Apa Yang Dia Akan Buat

Sebelum ini, rumah tangga Puteri Sarah bersama suaminya, Syamsul Yusof did.akwa dila.nda m.asalah disebabkan kehadiran orang ketiga. Puteri Sarah mende.dahkan seorang wanita mengganggunya sejak empat tahun lalu.

Dia mend.akwa, individu itu melakukan gang.guan dengan bersembunyi di sebalik puluhan akaun media sosial p.alsu.

Kredit : SH/IG

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.