Ayah AnulMrdhiah Phon D0a. Ada Ssuatu Terjadi Masa Bliau Brada Di Hspital Buat DiaBmbang

Kuala Lumpur – Keadaan kanak-kanak yang pernah menjalani pemb.edahan k.anser mulut GermCell T.umor, Ainul Mardhiah Ahmad Safiuddin, lebih baik sedikit dari kelmarin tetapi masih dalam keadaan k.ritikal.

Berita itu dikongsikan oleh bapanya Ahmad Safiuddin Ahmad Razak, menerusi Facebook miliknya semalam yang memaklumkan anaknya yang berusia 4 tahun itu masih direhatkan serta memerlukan bantuan v.entilator di Unit R.awatan Rapi P.ediatrik PICU.

Doktor dan pasukan masih perlu berjaga-jaga dan bersedia jika serangan bertambah b.uruk nauzubillahiminzalik.

Untuk masa sekarang, usaha doktor dan pasukan yang mer.awatnya semalam dapat turunkan beberapa bacaan yang k.ritikal.

Alhamdulillah syukur. Terima kasih doktor dan jururawat Sekarang Ainul masih direhatkan, masih perlu bantuan ve.ntilator dan dia masih dir.awat di unit jagaan rapi.

“Terima kasih tak terhingga buat semua yang sentiasa mendoakan. Kami sekeluarga sangat menghargainya,” katanya.

Katanya, keadaan kesi.hatan Ainul Mardhiah menunjukkan peningkatan dari semasa ke semasa dan dilihat mampu buka mata walaupun hanya seketika.

Semangat Juang Tinggi

Tadi semalam nampak Ainul buka mata sekejap. Ainul ni kuat betul. Dalam keadaan separa sedar, dia masih ada tenaga mel.awan.

Ainul memang seorang pejuang. Semangat juangnya tinggi. Walau apa pun yang berlaku, semua dengan izinNya. Doakan supaya Ainul dapat keluar dari zon kr.itikal dan sembuh dari j.angkitan ini tanpa ada sebarang k.omplikasi. Amin,” katanya.

Sebelum ini, berita itu dikongsikan oleh ibunya, Nurul Erwani Zaidi menerusi platform Instagram miliknya yang memaklumkan kanak-kanak berkenaan kini sedang t.enat dan menerima r.awatan.

Nurul Erwani berkata, Ainul Mardhiah mula menunjukkan s.imptom m.untah dan c.iritbirit sebelum dikejarkan ke h.ospital menaiki ambulans.

Menerusi hantaran sama, Nurul Erwani berkata, anaknya itu tetap aktif walaupun tidak sihat termasuk ketika dija.ngkiti C.0vid-19 baru-baru ini.

Katanya, sebarang perkembangan terkini mengenai kesihatan Ainul Mardhiah akan dimaklumkan dari semasa ke semasa.

D.erita dialami Ainul Mardhiah mendapat perhatian banyak pihak termasuk Dr Nur Amalina Che Bakri yang membantunya menjalani pemb.edahan untuk p.enyakit k.anser mulut GermCell T.umor, di London, United Kingdom bagi membuang t.umor seberat 200 gram daripada mulutnya pada 2019.

Kredit : HM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

x