DatoSlti Nrhaliza BriAmaran, Ada OrangBuat Benda TakBalk Dkat Dla DanSuami. Ini KtaKata Bliau

Kuala Lumpur – Penyanyi terkemuka, Datuk Seri Siti Nurhaliza menasihatkan pengguna media sosial bert.indak bijak dan tidak terpe.daya dengan mana-mana pihak tidak bertanggungjawab yang mengguna pakai gambar dan videonya untuk tujuan peni.puan.

Datuk Seri Siti Nurhaliza meluahkan rasa k.esal terhadap golongan peniaga dalam tallian yang menyalahgunakan fotonya dan suami, Datuk Khalid Mohd Jiwa atas tujuan mela.riskan produk jualan mereka.

Masih ada insan yang menggunakan wajah dan video saya yang diulang pakai untuk menipu orang ramai di laman Facebook. Ada dua produk yang dikesan menggunakan gambar saya bersama suami.

“Produk itu tentang rambutlebat dan sebagainya. Jangan percaya, itu semua penip.uan. Saya dan suami tak pernah gunakan produk itu, tak pernah pun jadi duta mereka. Apa yang berkaitan dengan produk itu tidak benar, tiada kaitan dengan saya atau suami,” katanya.

Selain itu, Siti juga hairan kerana pihak terbabit begitu berani melakukan perkara tersebut, termasuk mengguna pakai videonya untuk aktiviti meneka nombor.

Itu pun bukan saya dan tiada kaitan dengan saya. Mereka gunakan video saya dalam l.ive sebelum ini, seingat saya sewaktu pan.demik yang awal-awal dahulu sebab ketika itu saya banyak buat video.

Siti berkongsi mengenai perkara itu menerusi hantaran di Instagram dan Facebook miliknya.

Menurutnya, perkara ini bukanlah kali pertama berlaku meskipun sebelum ini beliau sudah memberi a.maran terhadap individu tidak bertanggungjawab di luar sana namun, hal yang sama masih berulang.

Walaupun sudah banyak kali saya berpesan kepada pengguna media sosial mengenai penggunaan gambar saya, ada gambar suami dan juga video saya.

Kali ini saya buat video, supaya anda boleh mengetahui pen.ipuan yang dilakukan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab.

Macam-macam ada yang gunakan video saya untuk orang meneka nombor dan dijanjikan hadiah wang tunai.

“Selain itu, ada juga iklan shampoo yang katanya digunakan oleh suami saya sedangkan menggunakan gambar suami saya sewaktu balik umrah dan botak dan ada juga gambar saya dengan iklan pel.aburan, yang tak masuk akal dan sebagainya,” katanya.

Malah, Siti juga berharap agar penjelasan daripada video yang dikongsikan dapat memberi kes.edaran kepada semua pihak dari menjadi m.angsa pen.ipuan.

“Tidak semudah itu mereka mahu memberikan wang tunai, jika mereka jujur, mengapa menggunakan video saya? Bukankah dari sini kita sudah tahu m.uslihat mereka untuk memp.erdaya orang ramai,” jelasnya.

Saya faham, sesetengah orang mengharapkan duit yang ditawarkan itu untuk menampung keluarga dan sebagainya.

Terdahulu, pelantun lagu Aku Bidadari Syurgamu ini pernah terpalit dengan i.su yang sama apabila ada pihak menggunakan siaran live Instagramnya sebagai taktik pe.nipuan seolah-olah penyanyi itu benar-benar sedang mengadakan peraduan.

Kredit : TV3/IG

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

x