Masa TngahMakan, Abang Ini Mnangis SuarakanTntang ICltra KWSP10K. Ini ReaksiMnteri

Petaling Jaya – Pencarum menangis dan merayu memohon kerajaan membenarkan pengeluaran i-Citra terakhir sebanyak RM 10,000 dari simpanan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja KWSP kerana mereka sudah terd.esak.

Menerusi perkongsian Ketua Pergerakan Pemuda U.MNO, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki di laman Instagramnya, memaparkan kisah seorang lelaki memohon agar beliau bertindak segera memohon pihak kerajaan agar memberi peluang sekali lagi kepada setiap pencarum untuk mengeluarkan wang simpanan mereka menerusi i-Citra.

Menangis Suarakan KWSP

Kelmarin ketika singgah makan di Restoran Banafee Village Johor Bharu, saya disapa seorang pemuda yang begitu e.mosional merintih betapa perlunya untuk mengeluarkan wang simpanannya di KWSP.

Sememangnya di mana juga saya pergi, pasti ramai yang tegur dan meletakkan harapan tinggi untuk Pemuda U.MNO terus memperjuangkan nasib mereka untuk disuarakan kepada ker.ajaan bahawa mereka amat-amat memerlukan RM 10k KWSP.

Menurut lelaki tersebut, dia mempunyai komitmen yang tinggi temasuklah menampung perbelanjaan anaknya di universiti dan amat memerlukan wang tersebut ketika ini.

“Saya ada banyak komitmen, dan disebabkan m.asalah C0vid 19 sejak hampir dua tahun lalu, saya dah lalui macam-macam m.asalah.

“Nak tunggu hari tua, kita belum pasti lagi masih hidup nanti, duit itu duit saya, saya perlukan,” katanya.

Sementara itu, menerusi kapsyen yang dimuat naik oleh Asyraf, beliau memaklumkan dirinya disapa oleh lelaki itu ketika singgah makan di sebuah restoran di Johor.

Antara Reaksi Orang Ramai

Sedih nya, seorg lelaki kpd suami dan ada anak2 sanggup menangis di depan org ramai. SeMriously dia tertekan hidup nya.

Allahu Akbar. Kesian sgt sgt Ya Allah, kau berikan kekuatan buat dirinya agar jgn buat perkara2 diluar dugaan. Seandainya dia susah, Ya Allah kau luaskan pintu rezekinya. Saya tidak trmampu utk bantu, hnya doa buat diri saudara ini.

Tengku Zafrul, PM dan semua org2 brk.uasa. Lihat dan dengarlah r.intihan rakyat. Ke.sian kepada rakyat, mrk tertekan dgn hutang piutang.

Allahu Akbar, tak tahu nak ckp mcm mne lagi. Ada saja alasan diberikan dan fakta dari ker.ajaan agar tdk meluluskan.

Ya Allah s.erius sedih dgn keadaan skrg..hanya org yg susah memahaminya kesian kami we need our KWSP one off meneruskan kelangsungan hidup rumah nk byr kereta nk byr anak nak skola savings habis.

Ya Allah, sedihnya tk mudah bg seorg lelaki utk merayu menangis begitu rupa jika tidak dia betul2 berharap dn sgt terkesan..semoga Allah mudahkan pengeluaran epf 10k ni.

Kredit : Kosmo/FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.