RamaiKcam MasIdayu JadJuri Mrah Pserta Smpai Mnangls, Rpanya Ini Yng Jdi Sbenarnya

Kuala Lumpur – Penyanyi Mas Idayu sememangnya berbakat besar dan sinonim dengan sifat tegas dan g.arang ketika memberikan komen dalam sesuatu program nyanyian.

Terkenal dengan imej mulut l.aser, Mas Idayu lagi sekali menjadi perhatian kerana komen yang diberi terhadap salah satu peserta dalam rancangan Ceria Popstar Xtar 2022.

Sekadar info, Ceria Popstar Xtra adalah kesinambungan daripada rancangan Ceria Popstar sebelum ini dan dilihat sebagai titik permulaan bagi bakat-bakat muda untuk menyinar dan menjadi pelapis dalam industri seni.

Format kali ini mempunyai kelainan tersendiri daripada musim-musim terdahulu dengan adanya penerapan elemen yang mampu menarik minat penonton.

Format kali ini ternyata berbeza dengan penerapan elemen g.aming yang begitu sebati dengan minat generasi muda kita. XtraLife adalah imuniti yang diberikan oleh juri untuk menyelamatkan peserta daripada peny.ingkiran.

Kami berharap program ini mampu memberikan keseronokan dan hiburan kepada semua penonton seperti mana mereka menikmati Ceri Popstar pada musim-musim terdahulu.

Nabil Ahmad dan Elly Mazlein akan menggalas tugas sebagai pengacara program selain turut menampilkan Johan Raja Lawak dan Mas Idayu sebagai juri tetap yang akan menilai setiap peserta.

Menangis Kena Tegur

Walau bagaimanapun, pada minggu pertama rancangan tersebut, peserta bernama Dhiyaa yang berusia 11 tahun telah menjadi tumpuan kerana kritikan p.edas yang diberi oleh Mas Idayu.

Dhiyaa mempersembahkan lagu Teman yang dipopularkan oleh Iman Troye serta menunjukkan bakat menarinya sepanjang persembahan lagu berkenaan.

Akan tetapi, Mas Idayu memberikan k.ritikan k.eras kerana menurutnya peserta itu mengab.aikan perkara utama dalam rancangan tersebut iaitu nyanyian.

S.edih dengan k.ritikan yang diterima, Dhiyaa dilihat seperti menahan diri sendiri daripada mengalirkan air mata semasa berdiri di atas pentas.

Beralih ke ruangan komen Instagram Astro Ceria, rata-rata warganet memberi pendapat bahawa tindakan Mas Idayu agak o.ver dan kri.tikan yang diberi tidak sesuai untuk kanak-kanak.

Yang Mana Tengok Akan Faham

Bagaimanapun, ada juga netizen yang benar-benar menonton program berkenaan membuat penjelasan bahawa babak itu adalah lakonan Mas Idayu semata-mata.

“Alah, ini berlakon je, budak itu suruh orang m.arah dia baru mudah keluar air mata. Kasihan Mummy Mas Idayu kena k.ecam dengan netizen.” jelasnya.

Kredit : MK/IG

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.