RamaiMnd0akan Bila Plak0n RajaIlya Tnjuk KeadaanWajah TrkiniBayi Prempuan Bliau

Kuala Lumpur – Pelakon Raja Ilya, menganggap kehadiran cahaya mata sulungnya, TalitaLove, merupakan hadiah paling istimewa sempena ulang tahunnya yang ke 37 sebelum ini.

Menuru Ilya, menginjak ke usia ini, kehadiran Talita menjadikan dirinya berpeluang untuk bergelar seorang ibu dan momen-momen melahirkan puteri sulungnya itu adalah antara pengalaman yang tidak akan dilupakan.

Satu momen yang akan saya kenang dan hargai buat selama-lamanya ialah ketika bayi perempuan saya diserahkan ke pangkuan buat pertama kalinya. Untuknya, saya telah melalui proses melahirkan secara ce.asarean. Saya betulbetul ditidurkan.

Bermula jam 10 pagi hingga 2.30 petang. Tapi sewaktu saya sudah sedar semula, Trent dan para jururawat terus membawa anak kami, Talita ke pangkuan saya. Oh Tuhan. Perasaan itu adalah sangat tak tergambarkan.

“Walaupun saya sudah macam seorang mama z.ombie yang besar, saya dah tak peduli pasal diri dah masa itu. Semua fokus saya hanya pada dia, TalitaLove. Sebab itulah, sambutan ulang tahun kali ini terasa sangat istimewa buat saya,” katanya.

Ilya berkata demikian dalam satu hantaran di Instagram semalam sempena ulang tahunnya yang ke37.

Selain itu, dalam satu hantaran terdahulu, pelakon ini, turut berkongsi tarikh lahir dia dan suami yang kebetulan pada bulan yang sama iaitu, Julai.

Talita dilahirkan pada tanggal 1 Julai. Saya dan suami juga lahir dalam bulan yang sama. Saya pada tanggal 11 Julai manakala Trent pula pada 17 Julai.

Sebenarnya, anak kami, Talita, dijadual akan lahir pada tarikh kelahiran yang sama macam saya.

“Tetapi, saya lega juga dia lahir lebih awal. Kalau tidak, berkongsi sambutan ulang tahun kelahiran yang samalah nanti,” katanya.

Pipi Ruam Kemerahan

Pelakon Raja Ilya baru-baru ini bertanya kepada peminat di Instagram penyelesaian terbaik yang boleh dicuba susulan ruam yang dilihat muncul di bahagian wajah anak sulungnya, Talita.

Ka.sihan melihat keadaan yang men.impa puteri pertamanya yang kini mencecah usia tiga minggu, Ilya cuba mencari cara penc.egahan secara alami.

Siapa ada re.medy untuk MiliaRashes onnewborn ni? Atau MilkR.ashes. Bila jumpa doctor they pres.cribe creamchemical lak. Anyone know naturalremedy?.

Kalau tanya orang-orang kat sini semua kata it’snormal memang semua bayi umur 2 minggu akan kena.

“Baby baby kat Malaysia pun sama ke? Sebab tak pernah lak tengok baby dalam family or kawan-kawan yahg kena. Kesian lak tengok talitalovegarrett ni,” tulisnya di Instagram.

Meninjau ke ruangan komen, ada di antara pengikutnya yang berkongsi petua dah cara mengubati, termasuk rakan artis.

“Saya pakai H.erbal CreamShaklee. Fewdays hilang. Now dah licin muka anak,” tulis peminat.

“Saya apply CetaphilLotion. Sama macam ni, alhamdulillah berkesan, tiga hari surut,” peminat berkongsi cara.

Kredit Gambar

“Samehere. Tapi saya pakai je once chemicalcream, terus hilang,” reaksi peminat lain.

“Petua orang-orang dulu letak Tepung Kanji. Memang menjadi. Saya dah buat untuk anak. Buat macam bedak sapu nipis kat kulit yang ruam tu,” antara cara yang dikongsikan.

Sehingga kini, hantaran berkenaan sudah pun menerima lebih 800 komen yang ditinggalkan.

Kredit : Kosmo/MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.