SuamiDickup Khlwat Dngan Gdis BaruKnal, Bila Dis0al Tntang Isteri Jwapan Dibri Agk Mngejutkan

Kulim – Baru berkenalan tak sampai 24 jam, seorang lelaki berstatus suami orang dic.ekup berk.halwat dengan seorang wanita di sebuah hotel di daerah ini.

Pasangan itu dipercayai berkenalan melalui aplikasi media sosial sebelum dic.ekup k.halwat oleh sepasukan anggota penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Kulim PADK ketika berdua-duaan dalam sebuah bilik hotel berkenaan pada 10.15 malam.

Ketika s.erbuan dilakukan, lelaki itu ditemukan bersembunyi di bawah katil untuk mengelak dic.ekup pihak berkuasa, namun g.agal.

Kredit Gambar

Pegawai Penguatkuasa Agama Daerah Kulim, Anwar Shariffudin Mat Saad berkata, lelaki berusia 24 tahun itu dipercayai datang dari Perak kerana mempunyai urusan kerja sebelum bertemu dengan wanita berkenaan.

Beliau berkata, pemeriksaan mendapati, pasangan itu g.agal menunjukkan sebarang d.okumen membuktikan mereka mempunyai hubungan pasangan suami isteri atau mahram.

“Hasil maklumat awal mendapati kedua-duanya berkenalan menerusi satu aplikasi di media sosial pada jam 8 pagi hari yang sama,” katanya.

“Difahamkan, wanita beralamat dari Karangan itu telah menempah bilik sejak jam 3 petang, manakala pasangan yang baharu dikenali dalam tempoh kurang 24 jam itu tiba kira-kira jam 8 malam.

“Hasil soal s.iasat awal juga mendapati lelaki terbabit mengaku sudah berkahwin namun isterinya kini sedang menjalani r.awatan di.alisis,” katanya.

Kredit Gambar

Mereka kemudian dibawa ke balai polis untuk dibuat l.aporan t.angkapan sebelum diambil keterangan.

“K.es disi.asat mengikut Seksyen 25ab Enakmen Kes.alahan Je.nayah Sy.ariah Kedah 2014. S.abit kes.alahan boleh dide.nda tidak melebihi RM 3,000 atau dua tahun p.enjara atau kedua-duanya sekali,” katanya ketika dihubungi.

Anwar Shariffudin berkata, pihaknya akan melakukan pemantauan terutama di kawasan hotel yang disyaki menjadi tumpuan pasangan yang tiada ikatan suami isteri atau mahram untuk menyewa di daerah itu untuk memb.anteras kegiatan m.aksiat.

Kredit : HM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

x