Ya Allah. Pelak0n ZulAriffin Masuk H0spital. Pengurus BeliauBerltahu KeadaanTrkini

Pelakon Zul Ariffin dikejarkan ke pusat perubatan di Damansara ekoran hypert.ension. Perkara itu disahkan oleh pengurusnya, Afdal Shahizad pada Ahad.

“Zul mengalami hypert.ension but all good lepas jumpa doktor. Zul kini berehat di rumah sahaja,” katanya.

Sedikit info, Zulkifli Ariffin ialah seorang pelakon dan model lelaki Malaysia. Beliau mula bergiat aktif dalam bidang lakonan pada 2008 menerusi watak pembantu dalam siri drama Awan Dania dan kemudiannya beralih ke watak utama sebagai Inspektor Ashraf dalam siri drama kepolisan paling lama bersiaran di RTM, Gerak Khas sehingga drama itu direhatkan pada 2011.

Beliau membuat kemunculan filem pertamanya menerusi watak ASP Zam dalam filem Evolusi KL Drift 2 pada 2010.

Namanya mula menjadi perhatian ramai menerusi gandingannya bersama Ayda Jebat dalam Rindu Awak 200 peratus yang disiarkan di Slot Akasia TV3. Kejayaan drama ini membawa gandingan kali kedua beliau bersama Ayda menerusi drama M.A.I.D di Astro Ria.

Zul, 35, dit.ahan untuk pemantauan doktor selama empat jam dari pukul 4 petang tadi. Terdahulu, Zul berkongsi sekeping fotonya terbaring di atas katil h.ospital sambil mengangkat sebelah tangan kanannya.

Reaksi Orang Ramai

Bila dah kena hypert.ension ni.. jauh2kanlah diri daripada dalgona , boba , teh terbang kawkaw , milo umphh limpah.. benda2 banyak gula ni pun penyumbang tingginya k.olesterol dalam badan. elok amalkan minum air kosong jelah. tak payah minum gula. buah pinggang tu nak kena jaga . tinggi sangat tekanan d.arah effect pada buah pinggang tu nanti.

Macam saye lah..penangan sambal nyet 5 pinggan saye dulu ex obese..memang senang dapat hipertensi ni..tapi saye tak lah sampai p.engsan.

Semalam je bacaan 180lebih..fuuuh..tapi bende ni boleh je control takde m.asalah..lagi2 remaja.. senang je banyakkan minum air,makan makanan yg takde garam,jangan letak garam dalam makanan,bersenam 3 kali seminggu bukan 3 minggu sekali ehh mandaii je.

Yang paling penting,berat badan kene kurangkan..stres kene kawal..macam saye a.nxiety takdapat kawal dah.

Dah sihat balik nanti cari bini sorang Zul.

D.arah tinggi biasa..org muda pon ade skang antaranya faktor pemakanan dan kes.ihatan…tapi its okay, for me makan je selagi boleh tpi jngn telebih sgt.

Kredit : Astro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.