You are currently viewing BaruKnal EmpatBlan, Psangan Ini Kena TngkapKhlwat. BilaDis0al Jwapan Dberi BuatRmai Trkejut

BaruKnal EmpatBlan, Psangan Ini Kena TngkapKhlwat. BilaDis0al Jwapan Dberi BuatRmai Trkejut

  • Post category:SEMASA
  • Reading time:3 mins read

Kuala Lumpur – Di dalam Islam, tugasan menyeru kepada kebaikan dan menghalang kem.ungkaran adalah salah satu tanggungjawab setiap umatnya. Bahkan kita digelar sebagai sebaik-baik umat dengan melaksanakan amalan tersebut.

Tugas ini menjadi kewajipan bagi setiap umat Islam sebaik sahaja mereka melihat kem.ungkaran tersebut.

Baru Kenal Empat Bulan

Baru kenal empat bulan di Facebook FB tetapi sudah berani bawa pasangan pulang ke rumah sebelum dic.ekup berk.halwat tengah malam tadi.

Pegawai Penguatkuasa Agama Daerah Kulim, Anwar Shariffudin Mat Saad berkata, pasangan terbabit dit.ahan pada 12.35 tengah malam oleh anggota penguatkuasa Pejabat Agama Daerah Kulim PADK di sebuah rumah di Taman Kucai, Lunas, di sini.

Beliau berkata, hasil pemeriksaan mendapati, lelaki berusia 29 tahun itu masih bujang dan bekerja di sebuah bengkel besi di Pulau Pinang.

“Wanita yang menetap di Sungai Petani itu pula berusia 34 tahun dan tidak bekerja selain berstatus j.anda tiada anak sejak tiga tahun lalu.

“Mereka mengaku berkenalan melalui Facebook FB kira-kira empat bulan lalu,” katanya di sini, hari ini.

Anwar Shariffudin berkata, pasangan itu disyaki berdua-duaan dalam rumah itu sehingga menimbulkan syak berlakunya m.aksiat.

Beliau berkata, mereka g.agal menunjukkan sebarang b.ukti mempunyai hubungan mahram atau suami isteri.

Mereka kemudian dibawa ke Balai Polis Kulim HiTech untuk dibuat laporan t.angkapan sebelum diambil keterangan.

“K.es dis.iasat mengikut Seksyen 25 ab Enakmen Kes.alahan J.enayah Syariah Kedah 2014 kerana disyaki berkh.alwat, dan s.abit kes.alahan boleh did.enda tidak melebihi RM 3,000 atau dua tahun p.enjara atau kedua-duanya sekali,” katanya.

Kredit : HM/FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

x