You are currently viewing PuteriSarah Ddah Pernah Dipkul Symsul. Ini Jwapan Bliau SebabTak Lap0r P0lis Buat RmaiSebak

PuteriSarah Ddah Pernah Dipkul Symsul. Ini Jwapan Bliau SebabTak Lap0r P0lis Buat RmaiSebak

  • Post category:SEMASA
  • Reading time:5 mins read

Kuala Lumpur – Terdahulu, Puteri Sarah dan suaminya, Syamsul Yusof diperintahkan oleh M.ahkamah Rendah Syariah di sini hari ini supaya melantik wakil Jawatankuasa Pendamai JKP dalam k.es permohonan perceraian mereka.

Hakim Syarie Akmaluddin Ilyas memerintahkan demikian selepas k.es itu disebut di hadapannya dengan dihadiri kedua-dua pihak.

Pada p.rosiding itu, Puteri Sarah atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Kamaruddin, 38, diwakili peguam syarie Datuk Akberdin Abdul Kader manakala Syamsul atau nama sebenarnya Mohd Syamsul Mohd. Yusof, 39, peguam syarie Roshdan Sujak.

Sebelum ini,  Puteri Sarah selaku plaintif memfailkan permohonan penceraian itu di kaunter pendaftaran M.ahkamah Syariah Kuala Lumpur mengikut Seksyen 47 A.kta Undang-Undang Keluarga Islam 1984.

Berdasarkan dokumen yang diperoleh antara alasan yang dikemukakan Puteri Sarah untuk bercerai ialah sudah tidak ada persefahaman dan telah berlaku s.hiqaq serta tidak lagi dapat hidup bersama sebagai suami isteri menurut hukum syarak.

Masih Ada Cinta

Saya tak mahu buka cerita mengenai keja.dian itu. Akan tetapi Syamsul tidak mahu melepaskan saya.

Demikian Puteri Sarah yang terpaksa mengemukan bukti baharu kepada m.ahkamah dengan menda.kwa dirinya pernah dip.ukul suaminya, pengarah Syamsul Yusof.

Menurut Puteri Sarah, 38, dia bagaimanapun tidak membuat sebarang laporan polis selepas keja.dian tersebut kerana ketika itu masih lagi wujud rasa cinta terhadap suaminya.

Sarah turut mend.akwa, ibu mentuanya iaitu Datin Patimah Ismail yang menyelamatkannya dengan membawa dirinya keluar dari rumah.

Masa itu tak buat laporan sebab sayang bila orang kata saya bukaaib ketika itu, saya tak nak buat apa-apa t.indakan atau buat laporan polis. Sebab saya tak mahu bukaaib, malah tiada siapa yang tahu mengenai perkara itu.

“Yang selamatkan saya ketika itu ialah ibu mentua saya. Dia yang keluarkan saya daripada rumah pada tiga tahun lalu. Malah Syamsul pun tahu kenapa keluar rumah,” katanya.

Puteri Sarah ditemui ketika menghadiri sebutan pertama k.es perceraian yang difailkan terhadap suaminya di M.ahkamah Syariah Wilayah Perseketuan Kuala Lumpur pada Selasa.

Sementara itu, peguam syarie yang mewakili Sarah, Datuk Akberdin Abdul Kader berkata ins.iden dipu.kul itu merupakan salah satu fakta anak guamnya keluar dari rumah.

“Itu antara fakta mengapa Sarah membuat keputusan keluar rumah. Kami kemukakan fakta ini selepas Syamsul menu.duh anak guam saya bertindak keluar dari rumah.

Jadi pihak kami perlu memberikan penerangan kepada m.ahkamah apa yang sebenarnya berlaku. Selepas keja.dian itu, beliau kembali semula ke rumah atas sebab jasa baik pihak keluarga mentua.

“Jadi, Syamsul memberi andaian dan gambaran bahawa anak guam saya yang keluar ke rumah tanpa izin. Itu tidak betul sebab anak guam saya ada asas,” katanya.

K.onflik rumah tangga pasangan itu mula diperkatakan sejak empat tahun lalu, tetapi Syamsul tidak pernah membuka mulut mengenainya.

Bagaimanapun pada Januari lalu, Syamsul akhirnya mengaku sudah bernikah dengan orang ketiga yang did.akwa menjadi punca keretakan rumah tangganya bersama Sarah iaitu Ira Kazar.

Susulan pende.dahan tersebut, topik mengenai kemelut rumah tangga Sarah dan Syamsul serta kehadiran Ira Kazar menjadi topik hangat dalam kalangan netizen.

Kredit : MH/FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

x