KUALA LUMPUR: “Saya akan berikan (komen) kemudian. Ketika ini, saya dalam perjalanan ke jemputan majlis agama di Slim River (Perak),” kata Mufti Wilayah Persekutuan (WP), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri.

Babak Pertama, Episod Baharu⁣ ⁣

1. Sejurus selepas pengumuman pelantikan sebagai YB Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), seperti biasa, saya terus menuju ke Masjid Slim River, Perak untuk menyampaikan Kuliah Maghrib bulanan di sana.

2. Saya dengan rendah hati memohon jasa baik sahabat semua untuk berterusan mendoakan saya agar saya dikurniakan Allah SWT kekuatan untuk memikul amanah dan kepercayaan ini sepenuh keupayaan saya.

3. Teringat saya kepada sebuah hadith daripada ‘Abdullah bin Salam, beliau berkata: ⁣ ⁣ “Ketika Rasulullah SAW datang ke Madinah, orang-orang segera pergi menuju kepada Baginda. Ada yang mengatakan: Rasulullah SAW telah datang.

Lalu aku mendatanginya ditengah kerumunan banyak orang untuk melihatnya. Ketika aku melihat wajah Rasulullah SAW, aku mengetahui bahwa wajahnya bukanlah wajah pemb0hong.

Dan yang pertama kali beliau ucapkan adalah, ‘Wahai sekalian manusia, Sebarkanlah salam⁣, berikan makan⁣, sambunglah silaturrahim⁣ dan solat di waktu malam ketika orang-orang tidur,⁣ ⁣ Nescaya kalian akan masuk Syurga dengan selamat.⁣”

4. Doakan saya, bantu saya dan berilah pandangan kepada saya. Kita teruskan legasi pemimpin terdahulu, membina negara Malaysia yang berbilang kaum dan agama, dalam keredhaan-Nya. ⁣Kepada Allah SWT kami berserah dan kami bertawakkal.

TwitterDrZulkifli

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!