Siapa yang tidak mengenali kumpulan pelawak yang sangat popular sekitar awal 2000  iaitu Senario. Bakat ahli kumpulan yang digilap menerusi program Sinaran Pasport Kegemilangan suatu masa dahulu terus menyinar dalam industri seni.

Namun sejak kebelakangan ini, ahli kumpulan tersebut masing-masing mulai membawa haluan sendiri dan kurang dilihat bersama. Walau bagaimanapun, malam tadi, pihak RTM dalam program Hiburan Minggu ini telah kembali menyatukan mereka.

Ubati rindu peminat

Walaupun tanpa kehadiran Azlee dan juga Mazlan Pet Pet, kumpulan Senario tetap menjadi trending di media sosial menerusi konsert tersebut.

Artis jemputan pun sama masuk dengan lagu2 Senario

Konsert yang diadakan tanpa kehadiran penonton kerana mengelak daripada sebarang penularan Covid-19 tetap meriah apabila kesemua ahli Senario yang ada seperti Yassin, Wahid, Pak Ya, Hamdan dan Saiful Apek begitu menceriakan.

Lagu-lagu yang didendangkan juga begitu mengimbau kembali nostalgia mereka yang membesar dengan lawak jenaka Senario ini. Bagi menambah seri, Siti Nordiana dan kumpulan Indie iaitu Iqbal M diundang sama-sama berduet dengan kumpulan legend itu.

https://twitter.com/FakhrulKimi_/status/1238831082033668096

Semua terbaik!

Sememangnya sesiapa yang membesar dengan kumpulan Senario ini pastinya berasa terhibur dengan lagu-lagu yang mereka dendangkan.

Oleh sebab itu, rata-rata warganet yang menonton siaran langsung Hiburan Minggu ini malam tadi pastinya berasa puas hati kerana mengimbau zaman-zaman Senario menjadi fenomena pada masa dahulu dengan filem serta sketsa-sketsa yang menarik di kaca televisyen.

Sejam setengah tak cukup!

Tak ada penonton pun masih gamat

Lagu2 yang nostalgia & penuh unsur nasihat

Legend tetap legend

OhMyMedia/Masc2012

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!